Студопедия

КАТЕГОРИИ:


Архитектура-(3434)Астрономия-(809)Биология-(7483)Биотехнологии-(1457)Военное дело-(14632)Высокие технологии-(1363)География-(913)Геология-(1438)Государство-(451)Демография-(1065)Дом-(47672)Журналистика и СМИ-(912)Изобретательство-(14524)Иностранные языки-(4268)Информатика-(17799)Искусство-(1338)История-(13644)Компьютеры-(11121)Косметика-(55)Кулинария-(373)Культура-(8427)Лингвистика-(374)Литература-(1642)Маркетинг-(23702)Математика-(16968)Машиностроение-(1700)Медицина-(12668)Менеджмент-(24684)Механика-(15423)Науковедение-(506)Образование-(11852)Охрана труда-(3308)Педагогика-(5571)Полиграфия-(1312)Политика-(7869)Право-(5454)Приборостроение-(1369)Программирование-(2801)Производство-(97182)Промышленность-(8706)Психология-(18388)Религия-(3217)Связь-(10668)Сельское хозяйство-(299)Социология-(6455)Спорт-(42831)Строительство-(4793)Торговля-(5050)Транспорт-(2929)Туризм-(1568)Физика-(3942)Философия-(17015)Финансы-(26596)Химия-(22929)Экология-(12095)Экономика-(9961)Электроника-(8441)Электротехника-(4623)Энергетика-(12629)Юриспруденция-(1492)Ядерная техника-(1748)

A) discuss the following questions with a partner




YES NO

YES NO

YES NO

Aubergine Parmesan

1 large aubergine 1tablespoon chopped onion

1 pound minced beef Salt and pepper to taste

1 teaspoon oregano 8 ounces mozzarella cheese

12-ounce tomato juice 2 teaspoons grated Parmesan cheese

1 tablespoon fresh chopped basil 1 clove garlic, crushed

About half an hour before cooking, peel skin from aubergine and slice it. Brown meat in a pan, add tomato juice, basil, oregano, garlic, and onion. Add pepper and salt if desired. Coat a casserole dish with cooking oil and layer, alternately, meat sauce, aubergine, and mozzarella. Finish with meat sauce and sprinkle Parmesan over the top. Bake at 350 degrees until aubergine is soft, about 35 to 45 minutes.

EXERCISE 17. SOMETIMES IT IS DIFFICULT TO KNOW WHICH WORD TO USE WHEN YOU MEAN “A SMALL PIECE, PART OF SOMETHING .” THIS ALGORYTHM WILL HELP YOU TO FIND THE RIGHT WORD

  1. Is it solid?

 
 

 


a piece of cake a drop of water

  1. Is it very small?

 

 

A bit of (…)

a grain of salt a crumb of bread a pinch of salt

  1. Is it thin?

a slice of bread a bar of chocolate a chunk of meat/bread a lump of sugar


EXERCISE 18. LOOK AT THE PICTURES. SAY “A PART OF SOMETHING” USING THE WORDS FROM EXERCISE 17

EXERCISE 19. TRANSLATE

1. Вона завжди збуджена, коли готує щось смачне. 2. Суп потрібно варити у великій каструлі. 3. Рибу можна випікати в духовці. 4. Якщо вирішиш смажити картоплю, спочатку наріж її та трохи обсмаж, а вже потім поріж цибулю та смаж усе разом. 5. Мій чоловік обожнює смажене м'ясо й картоплю. 6. Найсмачніший м’ясний фарш – із яловичини. 7. На сніданок люблю їсти варені яйця та пити чай. 8. Мій п’ятирічний син вміє готувати бутерброди. Спочатку він нарізає хліб, потім ковбасу або сир. 9. Якщо будеш їсти багато смаженого, можеш легко набрати вагу. 10. Передай мені, будь ласка, той шматочок шоколадки.

EXERCISE 20. ARE YOU A CHOCOHOLIC?

1. Some scientists say that eating chocolate produces the same effect as falling in love. What do you think?

2. Do you like chocolate? How often do you eat chocolate?

3. Do you sometimes drink hot chocolate?

4. Do you give chocolate as a gift? Who do you give it to?

5. “Comfort foods” make you feel good. Do you have any comfort foods? If so, what are they?


B) DO YOU KNOW THESE FACTS?

 

1. The Maya made chocolate ________ years ago. a. 700 b. 800 c. 1,700   2. The Aztecs used cocoa beans for ________. a. clothes b. money c. homes   3. The Aztecs put ________ in their chocolate drink. a. sugar b. chilies c. milk   4. The ________ introduced chocolate to the rest of Europe. a. Dutch b. English c. Spanish   5. The average American eats about __________ pounds of chocolate a year. a. twelve b. ten c. three

 

(Answers on page 138)

C) YOU HAVE FIVE MINUTES. LIST ALL THE WORDS YOU CAN MAKE WITH THE LETTERS IN CHOCOLATE. THE GROUP WITH THE MOST CORRECT WORDS WINS




Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2014-12-23; Просмотров: 1278; Нарушение авторских прав?; Мы поможем в написании вашей работы!


Нам важно ваше мнение! Был ли полезен опубликованный материал? Да | Нет



studopedia.su - Студопедия (2013 - 2024) год. Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав! Последнее добавление




Генерация страницы за: 0.011 сек.