Студопедия

КАТЕГОРИИ:


Архитектура-(3434)Астрономия-(809)Биология-(7483)Биотехнологии-(1457)Военное дело-(14632)Высокие технологии-(1363)География-(913)Геология-(1438)Государство-(451)Демография-(1065)Дом-(47672)Журналистика и СМИ-(912)Изобретательство-(14524)Иностранные языки-(4268)Информатика-(17799)Искусство-(1338)История-(13644)Компьютеры-(11121)Косметика-(55)Кулинария-(373)Культура-(8427)Лингвистика-(374)Литература-(1642)Маркетинг-(23702)Математика-(16968)Машиностроение-(1700)Медицина-(12668)Менеджмент-(24684)Механика-(15423)Науковедение-(506)Образование-(11852)Охрана труда-(3308)Педагогика-(5571)Полиграфия-(1312)Политика-(7869)Право-(5454)Приборостроение-(1369)Программирование-(2801)Производство-(97182)Промышленность-(8706)Психология-(18388)Религия-(3217)Связь-(10668)Сельское хозяйство-(299)Социология-(6455)Спорт-(42831)Строительство-(4793)Торговля-(5050)Транспорт-(2929)Туризм-(1568)Физика-(3942)Философия-(17015)Финансы-(26596)Химия-(22929)Экология-(12095)Экономика-(9961)Электроника-(8441)Электротехника-(4623)Энергетика-(12629)Юриспруденция-(1492)Ядерная техника-(1748)

Ingredients for confectionery and bakery




Проблема свободы в философии Н.Бердяева.

Проблема свободы развивается Бердяевым со времени перехода его на позиции «богоискательства». Эти взгляды получили развернутое выражение в работе «Философия свободы» (1911 г.). В ней был раскрыт исходный для его философии принцип: «Свобода, прежде всего свобода - вот душа христианской философии и вот что не дается никакой другой отвлеченной и рационалистической философией». [1, с. 36]

Свобода - главная идея Бердяева. В ее развитии он осмысливает вопросы, почему человек, по своей природе свободное и творческое существо, так неумело пользуется этими дарами Всевышнего.

Бердяев отмечал, что свобода является обязательным условием в творчестве. Но с другой стороны великий творческий акт нуждается в материи, потому, как он совершается не в пустоте. Но творчество человека не может определяться только материалом, в нём есть нечто, не подчиняющееся мировым законам. Это и есть элемент свободы. Любую проблему он рассматривает через призму своих представлений о свободе, только затем включая ее в состав своего философствования.

Свобода Бердяева - это свобода духа человека, его сознания и самосознания. У него свобода выступает не как форма действия, а скорее как свобода воли. «Свобода есть динамика и может быть понята лишь динамически. И приближает нас к тайне свободы, ее внутренней диалектики».

Бердяев различает три вида свободы: первичную иррациональную свободу, т. е. произвольность; рациональную свободу, т. е. исполнение морального долга; и, наконец, свободу, проникнутую любовью Бога. Человеческая иррациональная свобода коренится в «ничто», из которого Бог сотворил мир. Это «ничто» не есть пустота; это первичный принцип, предшествующий Богу и миру и не содержащий никакой дифференциации, т. е. никакого деления на какое-либо число определенных элементов.

С точки зрения Бердяева, действия какого-либо существа, обладающего свободной волей, не может предвидеть даже Бог, поскольку эти действия всецело свободны.

Бердяев отвергает всемогущество и всеведение Бога и утверждает, что Бог не творит воли существ вселенной, а просто помогает тому, чтобы воля становилась добром.

 

Confectionery is the set of food items that are rich in sugar, any one or type of which is called a confection. Modern usage may include substances rich in artificial sweeteners as well. The word candy (North America), sweets (UK and Ireland) and lollies (Australia and New Zealand) are also used.

Generally speaking, confections are somewhat low in micronutrients but rich in calories. Specially formulated chocolate has been manufactured in the past for military use as a high density food energy source.

Confectioneries are defined by the presence of sweeteners, usually sugars. Most common is the disaccharide sucrose. Hydrolysis of sucrose gives invert sugar, which is sweeter and is also a common ingredient. Finally confectioneries, especially commercial ones, are sweetened by a variety of syrups obtained by hydrolysis of starch, these include corn syrup.

Confectionery items include sweets, lollipops, candy bars, chocolate, candy floss, and other sweet items of snack food. The term does not generally apply to cakes, biscuits, or puddings which require cutlery to consume, although exceptions such as petit fours or meringues exist. Speakers of American English do not refer to these items as "candy".

Some of the categories and types of confectionery include the following:

  • Hard sweets. Based on sugars cooked to the hard-crack stage: a 2:3 mixture of glucose syrup and sucrose in water is concentrated to a plastic state, amenable to colouring and flavouring.
  • Fondant. This material is prepared from a warm mixture of glucose syrup and sucrose, which is partially crystallized. The fineness of the crystallites results in a creamy texture.
  • Taffy. These are related to hard candy that is folded many times above 50 °C. This process incorporates air bubbles, reducing the density of the material and making it opaque. Often sorbitol, a sugar alcohol, is added to maintain moisture. Toffee, in British English, can also refer to a harder substance also made from cooked sugars which resembles toffee.
  • Fudge: A confection of milk and sugar boiled to the soft-ball stage. In the US, it tends to be chocolate-flavored.
  • Caramels. These are derived from mixtures of sucrose, glucose syrup, and milk products. The mixture does not crystallize.
  • Tablet. A crumbly milk-based soft and hard candy, based on sugars cooked to the soft-ball stage.
  • Liquorice: Containing extract of the liquorice root. Chewier and more resilient than gum/gelatin candies.
  • Chocolates are bite-sized confectioneries generally made with chocolate.
  • Jelly candies: Including those based on sugar and starch, pectin, gum, or gelatin such as Lokum / Turkish Delight, jelly beans etc.
  • Marshmallow: "Peeps" (a trade name) etc.
  • Marzipan: An almond-based confection, doughy in consistency, served in several different ways. It is often formed into shapes mimicking fruits or animals. Alternatively, marzipan may be flavoured, normally with spirits such as Kirsch or rum, and divided into small bite-sized pieces; these flavoured marzipans are enrobed in chocolate to prevent the alcohol from evaporating, and are common in northern Europe. Marzipan is also used in cake decoration.
  • Divinity: A nougat-like confectionery based on egg whites with chopped nuts.
  • Pastry: A baked confection whose dough is rich in butter, which was dispersed through the pastry prior to baking, resulting in a light, flaky texture; this dough might be used in pies and tarts.
  • Chewing gum: Uniquely made to be chewed, not swallowed.
  • Halvah: Confectionery based on tahini, a paste made from ground sesame seeds.
  • Dragée - Coated almonds and other types of coated candy.

Excessive consumption of confectionery has been associated with increased incidences of type 2 diabetes, obesity, and tooth decay.

Some sweets contain traces of nuts which poses risks for those who are allergic to them, while others contain dairy products which must be avoided by individuals who are lactose-intolerant




Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2014-01-11; Просмотров: 715; Нарушение авторских прав?; Мы поможем в написании вашей работы!


Нам важно ваше мнение! Был ли полезен опубликованный материал? Да | Нет



studopedia.su - Студопедия (2013 - 2024) год. Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав! Последнее добавление




Генерация страницы за: 0.011 сек.