Студопедия

КАТЕГОРИИ:


Архитектура-(3434)Астрономия-(809)Биология-(7483)Биотехнологии-(1457)Военное дело-(14632)Высокие технологии-(1363)География-(913)Геология-(1438)Государство-(451)Демография-(1065)Дом-(47672)Журналистика и СМИ-(912)Изобретательство-(14524)Иностранные языки-(4268)Информатика-(17799)Искусство-(1338)История-(13644)Компьютеры-(11121)Косметика-(55)Кулинария-(373)Культура-(8427)Лингвистика-(374)Литература-(1642)Маркетинг-(23702)Математика-(16968)Машиностроение-(1700)Медицина-(12668)Менеджмент-(24684)Механика-(15423)Науковедение-(506)Образование-(11852)Охрана труда-(3308)Педагогика-(5571)Полиграфия-(1312)Политика-(7869)Право-(5454)Приборостроение-(1369)Программирование-(2801)Производство-(97182)Промышленность-(8706)Психология-(18388)Религия-(3217)Связь-(10668)Сельское хозяйство-(299)Социология-(6455)Спорт-(42831)Строительство-(4793)Торговля-(5050)Транспорт-(2929)Туризм-(1568)Физика-(3942)Философия-(17015)Финансы-(26596)Химия-(22929)Экология-(12095)Экономика-(9961)Электроника-(8441)Электротехника-(4623)Энергетика-(12629)Юриспруденция-(1492)Ядерная техника-(1748)

Seminar 4. Main ecology laws and their connections with natural and social laws




Table 4 – A counting table of nutrition caloricity

Table 3 –Compound and caloricity of food stuff

For this you have to do following calculations successively

a) Make daily routine and calculate daily energy consumption according to energy consumption of different kinds of energy

b) Write in real daily ration and calculate daily energy consumption basing on calorie content of food. Results write in table 2

c) Define real correlation between main nutrients – proteins, fats, carbohydrates, that must be as 1:2, 5:4, 6 according to the energetic value and 1:1:4,9 according to the mass

d) Determine food additives used in consumed foodstuff according to functional role

e) Calculate possible radionuclide flow with foodstuff according to permissible contents’ levels. Results write in table.

f) Propose a well – balanced diet of qualitative nutrition according to the individual energy consumption

g) Propose additional load according to the individual caloricity of food allowance.

Table 1 – The organism consumption of energy during various kinds of activities.

Kind of activity Energy consumption, kcal/hour
  Sleep  
  Personal hygiene, cooking and eating  
  Sitting rest  
  Tidying up at home  
  Reading and attending  
  Work on a computer  
  Standing conversation  
  Sitting conversation  
  Easy – tempered walk, to 4 km an hour  
  Driving  
  Different kinds of physical work depending on the intensity 200 - 500

 

Kind of activity Duration, hour Energy consumption, kcal Total energy consumption, kcal
  Sleep      
  Morning toilet        
  Breakfast        
  Way to the work        
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
Total 24 hours      
  Product Compound % Caloricity (calories/100 grams)
proteins and nitric substances fats carbohydrates mineral salts
Low-fat beef 20,5 2,0   1,2  
Fatty beef 18,4 21,4   1,0  
Low-fat pork 20,1 6,6 - 1,1  
Fatty pork 14,5 37,3 - 0,7  
Mutton 16,4 31,1   0,9  
Fowl 19,8 5,1 1,1 1,1  
Eggs 12,5 12,1 0,7 1,1  
Liver 19,4 4,6 2,1 1,6  
Brain 9,0 9,3 - 1,1  
Lard 11,0 68,4 - 4,8  
Sausage 14,1 15,0 4,0 2,8  
Boiled sausage 12,8 13,7 - 3,3  
Black spawn 26,0 16,3 - 4,3  
Carp 20,4 1,5 - 1,3  
Herring 18,4 14,5 - 13,9  
Fresh milk 3,4 3,7 4,9 0,7  
Condense milk 10,5 10,1 51,0 2,0  
Cream   3,0 22,6 4,3 0,6  
Sour cream 4,3 26,2 1,7 0,5  
Cheese   25,8 31,5 2,4 6,1  
Low-fat cheese 14,6 0,6 1,2 1,2  
Butter 1,1 86,6 0,6 1,2  
Semolina 9,4 0,9 75,9 0,4  
Buckwheat 12,9 2,8 64,7 2,1  
Rice 8,1 1,3 75,5 1,0  
Rye bread 7,8 0,7 43,7 1,6  
White bread 6,8 0,5 57,8 0,9  
Spaghetti 10,9 0,6 75,5 0,6  
Green peas 25,8 3,8 53,0 2,9  
Potatoes 2,1 0,2 19,6 1,0  
Carrot   1,2 0,3 9,1 1,0  
Cabbage   1,8 0,2 5,0 1,2  
Cucumbers   1,1 0,1 2,2 0,5  
Salad   1,6 0,2 2,4 0,9  
Tomatoes   0,9 0,2 4,0 0,6  
White mushrooms   5,4 0,4 5,1 0,9  
Apples   0,4 - 12,1 0,4  
Grapes   1,0 - 15,2 0,5  
Raisin(s)   2,5 0,6 69,7 1,7  
Apricots   1,2 - 11,0 0,6  
Oil   - 99,5 - -  
Nuts   13,8 48,2 10,7 1,4  
Sugar   - - 99,5 0,4  
Honey   - - 79,9 0,2  
Chocolate   22,2 22,2 63,4 2,3  
Products Weight, gr Caloricity Contents, gr
100 hr Total proteins fats carbohydrates
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

 

Table 5 - Radioactive contamination of the products

№   The name of product Quantity kg. Contamination 137Cs Contamination 137Cs
  (Bc/kg) (Sum in total, Bc) (Bc/kg) (Sum in total, Bc)
  Meat and meat prod.          
  Fish and fish products          
  Milk          
  Cheese          
  Sour-cream          
  Tough cheese          
  Eggs   6/шт.   2/шт.  
  Butter          
  Oil          
  Sugar          
  Bread          
  Potatoes          
  Vegetables          
  Fresh fruits          
  Dried fruits          
  Water          
Total            

 

Purpose: Formation of scientific experience and realizing the necessity of obeying the basic laws of the nature in all kinds of human`s activities.

Task: Learn analyzing interconnections in natural and social phenomena and processes.

 




Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2014-12-23; Просмотров: 362; Нарушение авторских прав?; Мы поможем в написании вашей работы!


Нам важно ваше мнение! Был ли полезен опубликованный материал? Да | Нет



studopedia.su - Студопедия (2013 - 2024) год. Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав! Последнее добавление




Генерация страницы за: 0.008 сек.