Студопедия

КАТЕГОРИИ:


Архитектура-(3434)Астрономия-(809)Биология-(7483)Биотехнологии-(1457)Военное дело-(14632)Высокие технологии-(1363)География-(913)Геология-(1438)Государство-(451)Демография-(1065)Дом-(47672)Журналистика и СМИ-(912)Изобретательство-(14524)Иностранные языки-(4268)Информатика-(17799)Искусство-(1338)История-(13644)Компьютеры-(11121)Косметика-(55)Кулинария-(373)Культура-(8427)Лингвистика-(374)Литература-(1642)Маркетинг-(23702)Математика-(16968)Машиностроение-(1700)Медицина-(12668)Менеджмент-(24684)Механика-(15423)Науковедение-(506)Образование-(11852)Охрана труда-(3308)Педагогика-(5571)Полиграфия-(1312)Политика-(7869)Право-(5454)Приборостроение-(1369)Программирование-(2801)Производство-(97182)Промышленность-(8706)Психология-(18388)Религия-(3217)Связь-(10668)Сельское хозяйство-(299)Социология-(6455)Спорт-(42831)Строительство-(4793)Торговля-(5050)Транспорт-(2929)Туризм-(1568)Физика-(3942)Философия-(17015)Финансы-(26596)Химия-(22929)Экология-(12095)Экономика-(9961)Электроника-(8441)Электротехника-(4623)Энергетика-(12629)Юриспруденция-(1492)Ядерная техника-(1748)

Методика розрахунку за формулами балансу жиру і по рецептурі (для масла з наповнювачами) з урахуванням гранично-допустимих втрат




Спосіб перетворення високожирних вершків

Схема переробки молока на масло способом перетворення ВЖВ представлена на малюнку 6.

 

Мал. 4.2 - Схема переробки молока на масло способом перетворення ВЖВ

Послідовність розрахунку:

1. Визначають масу вершків та знежиреного молока одержані від сепарування молока за формулами (4.1), (4.2).

2. Розрахунок маси продуктів сепарування вершків (високожирні вершки та маслянка):

, (4.14)

 

де: Мвжв – маса високожирних вершків;

Ж вжв - масова частка жиру у ВЖВ,%;

Вж - втрати жиру при переробці вершків у масло,% (приймаємо 0,5%).

3. Масу маслянки знаходимо за формулою:

, (4.15)

де Вмс -втрати маслянки при виробництві масла,% (приймаємо 2%).

4.Визначаємо масу масла вершкового, М мас, кг, з отриманої маси ВЖВ:

, (4.16)

де РВЖВ - норма витрат високожирних вершків по рецептурі на 1000 кг масла, кг.

5. Якщо масло фасується у споживче пакування, то маса масла після фасування, Ммас.ф, кг:

, (4.17)

де Вмас -втрати масла при фасуванні,%, (0,07%) (Приказ №553 от 30.091986 г.)

 




Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-04-24; Просмотров: 787; Нарушение авторских прав?; Мы поможем в написании вашей работы!


Нам важно ваше мнение! Был ли полезен опубликованный материал? Да | Нет



studopedia.su - Студопедия (2013 - 2024) год. Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав! Последнее добавление




Генерация страницы за: 0.007 сек.